четверг, 27 июня 2019 г.

Jet VIP Charter за 113 гривень, або як черкащанин авіаквитки на Аляску продавав

Злочинці заволоділи по 1480 євро з кожної жертви, продавши квитки на неіснуючий чартерний рейс із Києва до Аляски.

Фіктивна компанія Jvcharter S.R.O. з Чехії, оформлена на українця, жителя Черкас Володимира Манагарова, повинна була доставити нещодавно найнятих працівників з України.


В цій статті піде мова про міжнародне організоване злочинне угруповання, схему роботи та подробиці афери.

Якщо цей матеріал читає жертва схожих махінацій чи вами перераховані гроші до Jvcharter S.R.O., іншої компанії - наполегливо прошу зв’язатись зі мною за цими контактами: тел. 0681899285, 0730753049, пошта credit.vredit@gmail.com




До мене звертається все більше постраждалих від різних видів шахрайства.
Окрім афер із фінансовими ресурсами, доволі популярним є привласнювати гроші
бажаючих поїхати на заробітки за кордон, отримати карту побуту в Польщі чи громадянство Європейського Союзу, відкрити бізнес в Європі або пригнати звідти автомобіль.

Декілька тижнів тому я отримав листа з дуже цікавою історією. Йшлося про фіктивну чартерну компанію із Чехії Jvcharter S.R.O. Гроші втратили близько 30 українців.
Потерпілі від афери об’єдналися і почали шукати зловмисників, подали заяву до поліції, намагалися зв’язатися з керівництвом зазначеної компанії.

Познайомившись з ініціативною групою, ми розробили план і почали діяти.


Відразу зазначу: наразі відкриті кримінальні провадження, йде досудове розслідування, яке має всі шанси стати міжнародним, адже у справі фігурують такі країни, як Чехія, Італія, Латвія, Литва, Росія.

Шахраї дуже ретельно підійшли до реалізації злочину та відбору жертв, тому почну історію з початку.


У 2018 році на сайтах work.ua,  rabota.ua  та інших ресурсах почали з’являтися оголошення з вакансіями на рибній фабриці в США від компанії Alaska Fish LLC.  Розміщувались вони людиною, що представлялася як Сергій Швець.

Від Alaska Fish LLC робилися пости, фальшиві відгуки, дискусії на форумах та тематичних ресурсах, залучалися посередники з працевлаштування за кордоном, які пропонували вакансії в США.
У 2018 році всі кандидати отримали відмови, але з перспективою долучитись до наступної групи. На початку 2019 року з бажаючими працювати на Алясці виходять на зв’язок та повідомляють, що набирається нова група.



Після спілкування з постраждалими стало зрозуміло - Сергій Швець добре розбирався в оформленні на роботу, особливостях працевлаштування в США, перельотах, та професійно обробляв своїх жертв.
Наприклад, аферисти запускали на форумах заготовлені відгуки, нібито від людей, котрі раніше працювали на фабриці. Поради не їхати через тяжкі умови роботи якраз не відлякували потенційних кандидатів, а навпаки.
Це давно відомий метод маніпуляції, який використовується фінансовими пірамідами та аферистами.

Коли бажаючі працевлаштуватися отримали по електронній пошті контракти, піднялось питання щодо віз та самого перельоту.

Людям запропонували зручний та вигідний варіант прибути на Аляску чартерним рейсом, позаяк між компанією Alaska Fish LLC та чеською авіакомпанією Jvcharter S.R.O. був укладений договір про організацію рейсів для працівників з України.
Виліт планувався із Києва 25 травня 2019 року, квитки в обидві сторони коштували 1500 євро.



Після оплати квитків особи, що представлялися працівниками роботодавця Alaska Fish LLC та компанії Jvcharter S.R.O., перестали відповідати на дзвінки. Стало зрозуміло, що авіарейсу не буде.


Постраждалим вдалось організуватися, подати заяви до правоохоронних органів і почати проводити власне розслідування.

Виявилося, що Jvcharter S.R.O. належить громадянину України Володимиру Альбертовичу Манагарову, який придбав цю компанію на початку 2019 року у двох росіян за 100 крон (113 гривень).



З Володимиром Манагаровим вдалося поспілкуватися та записати розмову. Її фрагменти з недолугими виправданнями директора та власника фіктивної чартерної компанії ви почуєте на моєму YouTube-каналі youtube.com/user/BogdanKhaustov (підпишіться)

Тепер, Володимир Манагаров представив Сергія Швеця як менеджера чартерної компанії, що працював на Нікіту Крюкова, а останнього звинувачував у організації афери, адже саме Крюков втягнув Манагарова у шахрайську схему і “кинув на гроші”.
Володимир Альбертович Манагаров одразу вдав з себе жертву, навіть домовився зустрітися із постраждалими у Києві. Ті марно прочекали кілька днів, а потім зв’язок з ним було втрачено.

До речі, те, що Alaska Fish LLC - шахраї, зрозуміли власники одного тематичного форуму по роботі за кордоном. 
Мені вдалося зв’язатися з адміністрацією, яка підтвердила, що Alaska Fish LLC та Швець відразу здалися аферистами, і після відмови співпрацювати вдалися до спроб підкупу і погроз. Проте Швець Сергій зі спільниками чудово почувалися на форумі “Заробітчани” forum.zarobitchany.org

З великою вірогідністю зазначений ресурс отримував гроші від злочинців за розміщення реклами або навіть за потенційних жертв.


Згодом виявилось, що в Черкасах розслідується кримінальне провадження щодо цієї ж чартерної компанії, але жертвами шахрайства стали громадяни Італії, які придбали квитки з Риму до Аляски, оплативши їх Володимиру Манагарову на картку ПриватБанку.



Наразі подані заяви до правоохоронних органів, триває розслідування.
На думку багатьох постраждалих, черкащанин Володимир Манагаров повинен в першу чергу відповідати за дії своєї чеської компанії та є аферистом – частиною міжнародного злочинного угруповання.
Окрім українських правоохоронців, підготовлені заяви і до поліції країн Європейського Союзу.

Дуже прикро спостерігати, коли ділки з України відкривають фіктивні підприємства для обману своїх земляків і легкої наживи.

Це шкодить і міжнародним рейтингам України, і ставленню до її мешканців.


Якщо комусь відома інформація про Джет Віп Чартер, Сергія Швеця, афери з працевлаштування у країнах США та Європи - звертайтесь за допомогою та порадами.Також, якщо маєте схожу історію, або знаєте про інші види злочинів із працевлаштування, зв’яжіться зі мною за координатами: 

Тел. 068 189 92 85, 073 075 30 49
Електронна пошта credit.vredit@gmail.com
Канал на YouTube youtube.com/user/BogdanKhaustov 

 Богдан Хаустов

1 комментарий:

  1. Мы являемся группой частных инвесторов, с законным исправлениям для инвестирования во все прибыльные области.
    Мы также предоставляем кредиты любому человеку и компании для завершения их проекта.
    Email: psoloukas@gmail.com
    Whatsapp: +33756841623

    ОтветитьУдалить