вторник, 25 декабря 2018 г.

Moneyveo. Манівео. Махінації з онлайн-кредитами. Огляд. Поради.

Moneyveo - популярна в Україні мікрокредитна компанія, яку активно рекламують по телебаченню, в Інтернеті та на вулиці. 

Контора пропонує швидкі, дешеві, анонімні кредити і позиціонує себе зі швидкою фінансовою допомогою. Просуває її призабутий комік-КВНщик дядя Жора, який став обличчям рекламної кампанії разом з єнотами в купальниках.

Хто не любить читати, можете подивитися огляд на Манівео у вікні нижче. Там розказано майже те саме, що і в даній статті. Також підписуйтесь на цей канал, де буде багато корисної інформації.




Поки я готував цей матеріал, відбулося багато подій. Наприклад, Манівео трохи посилили протидію шахраям, жвавіше розглядаються заяви постраждалих, і головне - списуються борги. Зловмисники, зі свого боку, вдосконалили свої схеми з використанням Манівео та інших
онлайн-сервісів з кредитування. І поки проблема повністю не вирішена - жертвам продовжують надсилати листи від колекторів, погрози, та застосовувати інші методики вибивання навіть неіснуючих боргів.
Також лунає чимало закликів не сплачувати за договорами Манівео взагалі, а величезні проценти та неустойку спише суд чи Нацкомфінпослуг.

Багато актуальної інформації постійно публікується у спільноті в Facebook Moneyveo Манівео. Злочини з онлайн кредитами.
https://www.facebook.com/groups/656079794763124/ 


На мою думку, Moneyveo - звичайні бариги, або, якщо не так грубо - лихварі. Такі компанії дають в борг невеликі суми під величезні відсотки і на кабальних умовах. Ті, хто пам'ятають процентні ставки 2006-2008 років, назвали б нинішню пропозицію Манівео і їм подібних, м'яко кажучи, неадекватною.

                                  

З іншого боку, Манівео в Україні користується популярністю, наприклад, через часту потребу в невеликій сумі на короткий термін. Яку, чесно кажучи, краще і потрібно позичити у сусіда або знайомої людини, ніж годувати зажратих лихварів.


Мені здається, що і символ Манівео - єнот - обраний не дарма. Або з іронією від жадібних власників контори, або від команди розробників сайту, символіки, рекламної кампанії. Єнот – дуже хитра тварина, яку називають шкідником, переносить сказ, доставляє масу проблем фермерам. В Інтернеті пропонується безліч варіантів, як їх позбутися,  хоч я ніякої неприязні до цих істот не відчуваю.

Чому мене зацікавили саме Манівео, а не якась інша компанія?

Їхня фішка - баг системи безпеки, ідентифікації та верифікації клієнта, обхідний маневр юристів щодо електронного підпису. Це давало можливість оформляти кредити на людей без їх відома і привласнювати чужі гроші.
Замість того, щоб активно розбиратися, Манівео переводили стрілки на поліцію, а представники компанії продовжували вимагати борги, згодом передаючи їх колекторам.

Раніше це відбувалося приблизно так:

Ви можете десь залишити свої паспортні дані і код. У відділі кадрів, банку, навіть на сайті тендерних закупівель Prozorro, де викладено дуже багато документів. Його часто використовують зловмисники.
Хтось бере ці дані, вбиває їх в заявку на кредит, дає номер потрібної карти і - бац!
Ви уклали договір, але про це ще не знаєте, а гроші забрав собі якийсь мудак, видавши себе за вас. Через декілька місяців на вашу адресу прийде лист з вимогою повернути кредит, відсотки та неустойку.
Якщо залишите все як є, Манівео продасть борг колекторській компанії, і тоді вами займуться вибивачі боргів. Адже юридично договір діє, і, як кажуть в народі, мовчання - знак згоди.
Зараз злочинці вдосконалили схему.

Тому, як тільки ви отримали перший лист, де вказано, що ви винні гроші за кредит, якого не брали - потрібно розібратися.


Щоб це зробити, нам знадобиться надіслати декілька листів і дочекатись результату. У випадку з Манівео механізм простий - пишіть перше звернення їм на юридичну адресу.
Поясніть їм, наприклад, що ви взагалі ніколи не мали справ з їхньою компанією, і, може, навіть не знали про існування такої. Ніяких угод з ними не укладали, наміру брати кредит у вас не було, тим більше у них і тим більше на їх невигідних умовах.

У листі вимагайте у Манівео надати абсолютно всю інформацію в письмовому вигляді або на цифровому носії. Це ваш екземпляр договору й підроблений електронний підпис, на яку карту та на чиє ім'я було перераховано гроші, з якого пристрою, браузера, ІР зайшли на сайт і заповнювали заявку від вашого імені.
Манівео має у своєму розпорядженні такі дані, а якщо ні, то їхні фахівці повні бовдури, що навряд чи.

Якщо до листа ви вирішили зателефонувати в цю компанію або почали дзвонити вам, то обов'язково зробіть запис дзвінка.
Повірте, колл-центр Манівео і колектори також записують кожне ваше слово. Записи вам знадобляться про всяк випадок, особливо, якщо справа дійде до суду або поліції, і кредитні бариги з колекторами спробують робити з вас дурня.

Майже такий самий лист пишіть до Національної комісії, що здійснює державне  регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Опишіть свою історію та додайте, які санкції слід застосувати по відношенню до Манівео.



Зараз готую кілька звернень, адже за місяці роботи тільки однієї групи на Facebook “Moneyveo Манівео. Злочини з онлайн кредитами” https://goo.gl/JqX47j  сформувалася велика кількість постраждалих від розказаної схеми, а також  клієнтів, незадоволених величезними відсотками і драконівськими, невигідними умовами.

Це первинні дії для тих, кого злочинці зробили боржником Манівео і схожих компаній.


Як себе убезпечити? Напевно, ніяк! Наскільки я знаю, Манівео частково вирішив проблему, але звістки про нових потерпілих і вдосконалені схеми злочинців надходять досі.
Поки я отримую повідомлення від людей, яких переслідують колектори за неіснуючі борги періоду 2018 року.
Манівео реагують тільки тоді, коли до них звертаються, самі вони чомусь не проводять аудит, не шукають людей, на яких повісили кредити.

Як припускаю я, мої юристи, яких попросив підключитися до справи, і декілька серйозних людей в силових структурах, Манівео були в курсі таких махінацій, але зусиль щодо усунення цих помилок не робили, поки їм не почали дошкуляти з комісії, штрафувати, знімати сюжети новин, проводити обшуки.
Варто зазначити, що єдиний вихід, який знайшли Манівео – це створити службу по таким питанням і списувати борги жертвам, хоча проблему це не вирішує.

Якщо б не постраждалі, серед яких набралося чимало рішучих людей, то, я впевнений, питання б не закрилися, і, швидше за все, більшості довелося б судитися.


Швидше за все, жадібні бариги, які стоять за красивою і, за моєю оцінкою, брехливою і такою, що вводить оману, рекламою, вирішили, що витрати, які вони понесуть, будуть вище, ніж прощення фейковий боргів.

Отримавши вимогу повернути гроші, яких ви не брали, дивіться, що це за кредитор, вивчіть ліцензії, зберіть побільше інформації і починайте зі змістовного листа, як того вимагає Закон України «Про звернення громадян».
Продумайте тактику дій на найближчий час, порадьтеся з профільним юристом.

Від себе я готую листи з приводу системної незаконної діяльності Манівео.
Буду просити або призупинити діяльність, або забрати у компанії ліцензію.
Я вважаю, що біди вони натворили більш ніж достатньо, адже постійно прибувають нові постраждалі.
Ще залишається питання, що ж там знайде СБУ.
Досі не розумію, як можна було допустити такі діри в роботі своєї системи, і при цьому заявляти, що Манівео - чи не найкраща кредитна компанія України.

Поки досліджую питання законності їх електронного підпису, мені потрібно декілька позивачів. Хочу подивитися відповідність договору Манівео закону.
На мою скромну думку, ці бариги-лихварі знайшли механізм, який вважають законним, а насправді все їх онлайн-кредитування може виявитися фількіною грамотою.

Якщо це читає людина, яка не витримала психологічного пресингу і заплатила гроші за сфабрикованим боргом - обов'язково зв'яжіться зі мною за координатами нижче, можна знайти вихід.


Координати:
тел. 073-075-30-49, 068-189-92-85
Електронна пошта kred.vredit@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/bogdan.khaustov   
Канал на YouTube: https://www.youtube.com/user/BogdanKhaustov  


Богдан Хаустов


2 комментария:

  1. Ми пропонуємо кредити в глобальному масштабі компаніям та фізичним особам. Вам потрібна фінансова допомога, чи потрібен вам кредит для оплати рахунків чи розширення бізнесу? Подайте заявку на отримання кредиту та отримайте схвалення менше ніж через 48 годин після отримання форми запиту. Ми пропонуємо всі категорії позик, такі як інвестиційний кредит, особистий кредит, кредит на авто та нерухомість та фінансова допомога за низькою процентною ставкою 3%. Наша кредитна програма дуже пряма і гнучка, оскільки ваше задоволення та фінансовий успіх - це наші цілі. Ви зацікавлені в отриманні додаткової інформації, зв'яжіться з нами
    В даний час
    Електронна пошта: (finanerlibertycapitals@gmail.com)

    ОтветитьУдалить
  2. Ми пропонуємо кредити в глобальному масштабі компаніям та фізичним особам. Вам потрібна фінансова допомога, чи потрібен вам кредит для оплати рахунків чи розширення бізнесу? Подайте заявку на отримання кредиту та отримайте схвалення менше ніж через 48 годин після отримання форми запиту. Ми пропонуємо всі категорії позик, такі як інвестиційний кредит, особистий кредит, кредит на авто та нерухомість та фінансова допомога за низькою процентною ставкою 3%. Наша кредитна програма дуже пряма і гнучка, оскільки ваше задоволення та фінансовий успіх - це наші цілі. Ви зацікавлені в отриманні додаткової інформації, зв'яжіться з нами
    В даний час
    Електронна пошта: (finanerlibertycapitals@gmail.com)

    ОтветитьУдалить